De woning is gelegen in een unieke waterwijk nabij Rotterdam, waarbij alle percelen grenzen aan een waterloop. Deze manier van wonen heeft tot gevolg dat er een dunne lijn ontstaat tussen het binnen- en buitenleven.
Door het relatief smalle perceel, de noodzaak aan licht en door de wens om buiten naar binnen door te laten lopen werd er een patio geïntegreerd in het center van de woning.
De patio doet dienst als inkom, waarbij de bewoners en bezoekers eerst in een semi-transparante open ruimte met een oase van planten komen alvorens de woning te betreden.
Deze oase maakt dankzij de grote schuifraam partijen deel uit van de leef- en eetruimte.
Een derde schuifraam geeft vanuit de leefruimte toegang tot de tuin. ’s Zomers staan alle schuiframen open waardoor er geen grens meer is tussen binnen en buiten.
Omwille van de oriëntatie is de keuken aan de voorgevel gepositioneerd, welke ’s morgens baadt in het zonlicht en een prachtig uitzicht geeft over de velden.

More work

Back to Top